ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

За зловживання службовим становищем та службове підроблення підполковник ЗСУ постане перед судом

За зловживання службовим становищем та службове підроблення підполковник ЗСУ постане перед судом
312730 ПЕРЕГЛЯДІВ

  Білоцерківською спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері Центрального регіону до суду направлено обвинувальний акт стосовно колишнього заступника командира з тилу однієї з військових частин Збройних Сил України
   
   Установлено, що у 2019 році вказаний полковник, будучи військовою службовою особою, вніс завідомо неправдиві відомості до офіційних документів щодо поставлення продуктів харчування до військової частини від одного з комерційних підприємств, без їх фактичного постачання, чим наніс державі збитки  у загальному розмірі 898 842,47 грн.

   30.12.2021 обвинувальний акт щодо зловмисника в погонах скеровано для розгляду по суті до Білоцерківського міськрайонного суду Київської області.

   Нагадаємо, що за сукупністю вчинених кримінальних правопорушень відповідно до ч. 2. ст. 364 та ч. 1 ст. 366 КК України, полковнику ЗСУ загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Теги: Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону,Білоцерківська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері,скеровано до суду,полковник ЗСУ,збитки державі, 898 тисяч 842 грн.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео