ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

На місці колишнього асфальтобетонного заводу виявлено забруднення ґрунту

На місці колишнього асфальтобетонного заводу виявлено забруднення ґрунту
333757 ПЕРЕГЛЯДІВ

На Львівщині на місці колишнього асфальтобетонного заводу Державна екологічна інспекція виявила забруднення ґрунту 

Як повідомляє ДЕІ на фейсбуці 

ДЕІ у Львівській області було проведено обстеження на території колишнього  асфальтобетонного заводу  що в с. Заболотці Бродівського району - Філії «Радехівський райавтодор» ДП «Львівський облавтодор» ВАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України»..

 Перевірка була проведена завдяки зверненню фізичної особи про порушення природоохоронного законодавства на виробництві 

Під час інспекції підтвердили факти, які були написані у звернені. Було встановлено, що на земельній ділянці, яка є у користуванні Філії «Радехівський райавтодор», виявлено на ґрунті розливи речовини чорного кольору невідомого походження (за зовнішніми ознаками - нафтовмісна речовина).

Інспектори провели збір ґрунту для встановлення вмісту забруднюючих речовин, відносно контрольної проби.  

Результати показали, перевищення встановлених нормативів вмісту забруднюючих речовин - нафтопродукти(неполярні вуглеводні).

Виявлене є порушенням вимог статті 167 Земельного  кодексу України, статті 35 Закону України «Про охорону земель», стаття 7 Закону України «Про державний контроль за використанням охороною земель».

До адміністративної відповідальності було притягнуто керівника підприємства. Видано припис на усунення порушення. Проводиться збір даних для проведення розрахунку збитків, відповідно до вимог Методики визначення розмірів шкоди, зумовленої забрудненням і засміченням земельних ресурсів через порушення природоохоронного законодавства.



© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео