ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

В Миколаєві розповіли про перші результати проєкту «Волонтер БПД»

В Миколаєві розповіли про перші результати проєкту «Волонтер БПД»
291405 ПЕРЕГЛЯДІВ

Організація правопросвітницьких заходів, розширення знань населення про систему БПД та перенаправлення клієнтів до юристів системи – це ключові завдання, які постали перед першими волонтерами безоплатної правової допомоги Миколаївщини. Про перші результати роботи проєкту «Волонтер БПД» в області розповіли під час зустрічі в Регіональному центрі з надання безоплатної правової допомоги у Миколаївській області.

Як зазначила директорка Регіонального центру Наталія Гнатуша, за час дії проєкту волонтери присвятили співпраці з юристами безоплатки понад 200 годин свого часу.

«Ще на етапі співбесіди ми з’ясовуємо у волонтера, в якому напрямі він хочу співпрацювати з системою. Для когось це організація правопросвітницьких заходів, для інших – участь у висвітленні діяльності системи БПД, зокрема участь в теле- та радіоефірів. Тож, коли визначаємо завдання ми впевнені, що його виконання не лише принесе користь системі, а насамперед буде цікаве саме волонтеру», - зазначила Н. Гнатуша.

Наразі в Миколаївській області працює 6 волонтерів БПД. Можна сказати, що це невелика кількість, втім кожен з них вартує десятьох, адже це не просто люди з активною громадянською позицією, це люди для яких правова освіта населення не просто завдання від системи БПД, а важлива частина життя. Саме завдяки цьому вдається реалізовувати цікаві та амбітні проєкти. Один з прикладів – це проєкт, що був реалізований за фінансової підтримки Миколаївської міської ради «Школа муніципального права», ініціатором якого став волонтер БПД Артем Кривцов.

Це найбільших проєкт, який ми встигли організувати у співпраці з волонтерами цього річ. Однак маємо ряд правопросвітницьких заходів, в яких волонтери виступали як помічниками, так і організаторами. Як побудували співпрацю в напрямі правової освіти розповіла координаторка проєкту в регіоні Людмила Коврік.

«Маємо два варіанти, перший - волонтери долучаються до проведення заходів, організованих системою або нашими партнерами, під час яких волонтери спільно з нашими працівниками розповідають про систему, які послуги ми надаємо, як нас знайти та проводять інтерактиви з дітьми. Другий варіант передбачає більшу ініціативність саме від волонтера, який вивчає потреби певної аудиторії, визначає тему, яка буде актуальна саме для них і ми вже визначаємо формат та знаходимо спікерів-експетів, які можуть фахово розкрити цю тему. На мій погляд такий варіант є більш ефективним, адже ми отримуємо зацікавлену та активну аудиторію, яка в свою чергу отримує відповіді на хвилюючі запитання», - відзначила координаторка.

Обговорюючи результати не могли залишити поза увагою і волонтерів, які були найактивнішими. Подяками Координаційного центру з надання правової допомоги та Регіонального центру відзначили чотирьох волонтерів регіону. Щиро вдячні кожному з волонтерів, які долучилися до співпраці з системою БПД Миколаївщини, впевнені, що попереду в нас ще не один цікавий та корисний проєкт.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео