ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

МОН оголосило, що терміново потрібно замінити навчальну програму з предмету «Інформатика»

МОН оголосило, що терміново потрібно замінити навчальну програму з предмету «Інформатика»
304397 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Міністерство освіти і науки спільно з міністерством цифрової трансформації оновлять навчальну програму з Інформатики. Під час перевірки шкільних предметів, міністр цифрової трансформації зрозумів, що процес викладання та підручники з Інформатики застарілі. Про це Михайло Федоров розповів у своєму телеграм-каналі.

 

За даними дослідження, навчальна програма з предмету Інформатика застаріла на двадцять років. Також з’ясували, що у дітей відсутній інтерес до вивчення предмету та пізнання новітніх технологій. Це пов’язано із тим, що вони уже наперед знають тему, яку вивчатимуть. Адже сучасні діти знайомі з комп’ютерами та телефонами ще «з пелюшок».

 

Міністри повідомляють, що група по створенню нової програми для шкільного предмета уже підібрана. Науковці з нетерпінням очікують на старт модернізації навчальної програми. До березня 2022 команда повинна підібрати новітні теми для вивчення та розробити для всіх класів сучасні навчальні програми. Уже першого червня 2022 міністерство освіти має отримати повністю модернізований предмет «Інформатика». Після огляду та вивчення матеріалу міністерство освіти надасть дані для друку нових підручників.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео