ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Прикордонник, який намагався використати підроблений міжнародний сертифікат на вакцинацію, постане перед судом

Прикордонник, який намагався використати підроблений міжнародний сертифікат на вакцинацію, постане перед судом
308074 ПЕРЕГЛЯДІВ

   Завдяки належній координації дій правоохоронних органів, за процесуального керівництва прокурорів Черкаської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону  завершено дізнання у кримінальному провадженні щодо військовослужбовця  Державної прикордонної служби України у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України.

   Зазначимо, що правоохоронці наразі виявляють не лише підроблені сертифікати про вакцинацію від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, серед цивільного населення, а й порушників у власних лавах.

   Досудовим розслідуванням установлено, що вказаний військовослужбовець, будучи працівником правоохоронного органу,через мережу інтернет замовив та отримав підроблений сертифікат на вакцинацію. 27.09.2021, перебуваючи в Головному центрі підготовки особового складу ДПСУ, він, завідомо знаючи про факт підробки документу, пред’явив заступнику начальника відділу охорони здоров’я центру підготовки документ, який зовні нагадував та мав реквізити офіційного документу – міжнародного сертифікату про вакцинацію/профілактику на власне ім’я з метою допуску до подальшого проходження навчання у вказаному підрозділі.   

   Під час дізнання встановлено, що наданий сержантом Держрприкордонслужби документ містить недостовірні відомості щодо проведення щеплення, назви вакцини, лікаря, що його проводив, та закладу, де видано сертифікат. Крім того, відбиток печатки та штампу не відповідає тим, які офіційно використовуються лікувальним закладом, що підтверджено висновком технічної експертизи документа. Викриття даного проступку серед прикордонників відбулось завдяки професійній діяльності Головного відділу внутрішньої та власної безпеки «Центр» Державної прикордонної служби України.

   25.11.2021 Черкаською спецпрокуратурою обвинувальний акт щодо зловмисника скеровано для розгляду по суті до Соснівського районного суду м.Черкаси.

   Як заявила Генеральний прокурор Ірина Венедіктова, фейкові сертифікати, це «гра в рулетку з повним барабаном». Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону нагадує громадянам України, що будь які ігри зі здоров’ям є небезпечними як для себе, так і для оточуючих.

   Довідково: санкція ч. 4 ст. 358 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Теги: Черкаська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону,прикордонник,ДПСУ,сертифікат,COVID-19,підроблений міжнародний сертифікат,скеровано до суду

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео