ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Затримано колишнього керівника незаконної в’язниці «Ізоляція» так званого «МДБ ДНР»

Затримано колишнього керівника незаконної в’язниці «Ізоляція» так званого «МДБ ДНР»
5173 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо організації незаконного утримання та жорстокого поводження з військовополоненими та цивільним населенням на території колишнього заводу ізоляційних матеріалів у тимчасово окупованому Донецьку – незаконна в’язниця «Ізоляція» так званого «Міністерства держбезпеки ДНР».
 
В рамках кримінального провадження співробітниками Служби безпеки України на підставі ухвали слідчого судді затримано громадянина України – колишнього керівника незаконної в’язниці «Ізоляція», який підозрюється у торгівлі людьми, участі у діяльності терористичної організації, участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань та порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 149. ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 260, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).
 
Наразі вживаються заходи з метою доставки затриманого до суду для вирішення питання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Слідством установлені численні факти катувань та нелюдського поводження з полоненими українськими військовослужбовцями та патріотично налаштованими місцевими мешканцями. До кримінальної відповідальності вже притягнуто 17 осіб, причетних до фактів незаконного переслідування, позбавлення волі, фізичного та психологічного насильства, стосовно 8 з них обвинувальний акт направлено до суду у порядку спеціального досудового розслідування (in absentia).
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного управління Національної поліції в Донецькій області
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео