ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Катування та фізичне насилля - на Донеччині заочно судитимуть керівників та конвоїрів в’язниці «Ізоляція»

Катування та фізичне насилля - на Донеччині заочно судитимуть керівників та конвоїрів в’язниці «Ізоляція»
365836 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено спеціальне досудове розслідування стосовно 8 представників незаконного воєнізованого формування «МДБ ДНР», які обвинувачуються у торгівлі людьми, керівництві злочинною організацією, а також участі у ній, участі у терористичній організації, участі у діяльності не передбачених законами України воєнізованих формувань, порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 149, ч. 1 ст. 255, ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 260, ч. 1 ст. 438 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у період 2014-2017 років двоє представників «служби спеціальних операцій Міністерства державної безпеки «ДНР» організували та контролювали незаконну діяльність представників НВФ, які захопили та незаконно утримували цивільних осіб та військовослужбовців Збройних Сил України у так званій в’язниці «Ізоляція», що у м. Донецьку. 
 
Зокрема, за їх злочинними наказами 6 осіб з числа конвоїрів та охоронців «бази» псевдоміністерства незаконно утримували у нелюдських умовах «в’язниці» 24 громадян. Обвинувачені жорстоко поводились з полоненими, застосовуючи до них засоби ведення війни, заборонені чинними міжнародними договорами, у тому числі жорстоке психологічне і фізичне насилля та катування, примусове залучення до праці.
 
Оскільки зловмисники переховуються від слідства їх судитимуть заочно. Наразі обвинувальний акт спрямовано на розгляд до Красноармійського міськрайонного суду.
 
Максимальне покарання за вказані злочини – до 15 років позбавлення волі.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео