ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Хто ви, містер Ентоні Джошуа?

Хто ви, містер Ентоні Джошуа?
259326 ПЕРЕГЛЯДІВ

Субота, північ, Tottenham Hotspur Stadium в Лондоні... Ентоні Джошуа, володар чотирьох чемпіонських поясів в суперважкій вазі, вперше в кар'єрі зіткнеться з бійцем, котрий побував в статусі абсолютного чемпіона світу.

Про Джошуа складно розповісти щось нове - британець нігерійського походження ось уже кілька років вхожий у всілякі рейтинги найвідоміших спортсменів сучасності, а його доходи знаходяться на недосяжному рівні для 99,99% професійних боксерів.

Джошуа - лідер суперважкої ваги

Якщо вам недостатньо того факту, що Ентоні Джошуа належать всі головні титули хевівейта, за винятком зеленого поясу WBC, то давайте докладніше розберемо послужний список боксера з Уотфорда в порівнянні з іншими грандами дивізіону.

Для початку вивчимо десятку кращих боксерів суперважкої ваги за версією авторитетного журналу The Ring. Кого ж з цієї десятки побив Джошуа? А жертвами Ентоні стали Ділліан Уайт, Джозеф Паркер і Енді Руїс. Чим же може відповісти Тайсон Ф'юрі? У чемпіона WBC тільки одна така перемога - над Деонтеєм Уайлдером в лютому минулого року. «Бронзовий бомбардувальник» також побив всього одного бійця елітного рівня - мова про кубинця Луїса Ортіса, якого уродженець Алабами двічі нокаутував в 2018-2019 роках.

Якщо ж поглянути на актуальну ситуацію в топ-10 незалежного комп'ютерного рейтингу BoxRec, то перевага Джошуа за рівнем опозиції стане ще більш помітною. У резюме у Ентоні крім Уайта, Паркера і Руїса додається ще і Кубрат Пулєв. Уайлдер зовсім залишається без топ-перемог, а Ф'юрі може похвалитися тільки давно забутими успіхами над Дереком Чісорою.

З моменту перемоги над Володимиром Кличком в квітні 2017 року Джошуа дозволив собі тільки один прохідний бій з Карлосом Такамом, та й цей поєдинок відбувся лише через травму Кубрата Пулєва. Всі інші суперники Ентоні - чемпіони або колишні претенденти на титул. Ф'юрі і Уайлдер на цьому тлі виглядають зовсім непереконливо зі своїми боями з бійцями калібру Отто Валліна або Домініка Брізіла.

Суботній бій з Олександром Усиком лише підтверджує цю тенденцію - Ентоні Джошуа знову без тіні сумніву приймає небезпечний виклик. Так і має чинити ватажок зграї.

Джошуа пройшов випробування поразкою і став краще

Ентоні Джошуа - єдиний топ-супертяж сучасності, який зумів перезапустити свою кар'єру після фіаско на рингу. У Тайсона Ф'юрі все ще попереду, а Деонтей Уайлдер поки жодного разу не з'являвся на публіці в рукавичках з моменту першої поразки в кар'єрі в лютому минулого року.

Те, що Джошуа хороший в екстремальних ситуаціях, стало зрозуміло ще в квітні 2017-го, коли Ентоні пережив важкий нокдаун в бою з Володимиром Кличком і знайшов спосіб, як в чемпіонських раундах нокаутувати українського ветерана.

Через два роки Джошуа в спробі завоювати серця американської публіки в Нью-Йорку нарвався на нокаут в бою з Енді Руїсом. В історії боксу предостатньо прикладів, коли бійці морально ламалися після такого потрясіння і більше ніколи не були колишніми, але Джошуа по-філософськи сприйняв це болюче клацання по лобі і змінив своє бачення боксу, як колись це зробив його наставник Кличко-молодший - прагматизм і ставка на феноменальні антропометричні та фізичні дані дозволили британцеві ще до кінця 2019-го взяти переконливий реванш у Руїса і повернути в свої руки втрачені чемпіонські титули.

У Олександра Усика було б набагато більше шансів на успіх з колишнім, ще не переможеним любителем авантюр Ентоні Джошуа. А з іншого боку, українець по боям з Кличком і Руїсом отримав достатньо інформації про сильні та вразливі сторони свого суперника по прийдешньому блокбастеру в Лондоні.

Джошуа – найбільш касовий супертяж світу з часів Льюїса і Тайсона

За 25 боїв на профі-рингу Ентоні Джошуа заробив близько 120 мільйонів доларів, але ж немає ніяких сумнівів, що найбільш грошові поєдинки британця ще попереду.

Топ-10 рекордних гонорарів Ентоні Джошуа:

Хто ви, містер Ентоні Джошуа? - изображение 1

Покажіть хоч одного діючого боксера, здатного з легкістю зібрати аншлаг на 90-тисячному стадіоні? Вемблі, Медісон Сквер Гарден, Міленіум, Diriyah Arena, Manchester Arena, 02 Arena - на боях Джошуа завжди биток. І неважливо, хто стоїть навпроти - багаторічний гегемон суперважкої ваги Володимир Кличко або мініатюрний Карлос Такам.

Суботнє рандеву з Олександром Усиком, зрозуміло, не стане винятком у плані глядацького інтересу – 60 тисяч квитків на Tottenham Hotspur Stadium були розкуплені протягом години.

Джошуа давно став фігурою, яка має помітний вплив і за межами боксу. Ентоні щільно співпрацює з Under Armour, Jaguar Land Rover, Beats Electronics, Sky Sports, Audemars Piguet, DAZN, Electronic Arts і Hugo Boss, а також має власну велосипедну команду і володіє компанією 258 MGT. Гроші тягнуться до Джошуа, а британець знає, як їх правильно використовувати.

Теги: Олександр Усик , Ентоні Джошуа , Бокс,спорт,новости,Новости спорта, Энтони Джошуа,Джошуа,Джошуа Википедия,Джошуа Вікіпедія,Ентоні Джошуа Вікіпедія,Энтони Джошуа Википедия,Усик, Александр Усик , Александр Усик Википедия,Олександр Усик Вікіпедія,Усик Вікіпедія,Усик Википедия,Новини спорту,новини,Спортивные новости,Спортивні новини, Under Armour, Jaguar Land Rover, Beats Electronics, Sky Sports, Audemars Piguet, DAZN, Electronic Arts ,Hugo Boss,258 MGT,Карлос Такам Вікіпедія,Такам Вікіпедія,Карлос Такам ,Такам , Кличко,Владимир Кличко ,Владимир Кличко Википедия,Володимир Кличко Вікіпедія,Володимир Кличко,Вемблі, Медісон Сквер Гарден, Міленіум, Diriyah Arena, Manchester Arena, 02 Arena,Tottenham Hotspur Stadium, Руїс, Енді Руїс Вікіпедія,Енді Руїс,Руїс, Ф'юрі,Тайсон Ф'юрі,Тайсон Ф'юрі Вікіпедія,Брізіл,Домінік Брізіл,Отто Валлін,Отто Валлін Вікіпедія,Валлін Вікіпедія,Отто Валлін ,Валлін ,Домінік Брізіл Вікіпедія,Брізіл Вікіпедія,Домінік Брізіл ,Брізіл , Дерек Чісора, Чісора,Чісора Вікіпедія,Дерек Чісора Вікіпедія,Пулєв,Пулєв Вікіпедія,Кубрат Пулєв Вікіпедія,Кубрат Пулєв ,Пулєв
Автор: admin.sportcomua

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео