ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Коментар МЗС України щодо справи журналіста Миколи Семени

Коментар МЗС України щодо справи журналіста Миколи Семени
137500 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з черговим ганебним наступом кремлівського окупаційного режиму на основоположні свободи людини та права громадянина України, журналіста Миколи Семени.

Безпідставний та політично вмотивований «вирок» окупаційного “суду”, яким Миколу Семену засуджено до двох з половиною років позбавлення волі умовно і заборонено займатися публічною діяльністю, є ще одним доказом цілеспрямованих репресій з боку держави-агресора проти мешканців окупованої української території АР Крим та м.Севастополя.

МЗС України закликає уряди іноземних держав та міжнародні правозахисні організації не залишити без уваги черговий наступ Росії як держави-агресора й окупанта на основоположні свободи на території тимчасово окупованого Криму.

МЗС закликає міжнародне співтовариство не залишити без уваги російські репресії проти українських громадян в окупованому Криму.

У МЗС України назвали "вирок" Семена безпідставним і політично вмотивованим.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з "вироком", який виніс так званий "залізничний суд" Сімферополя українському журналісту Миколі Семені.

"Безпідставний і політично вмотивований "вирок" окупаційного "суду", яким Миколу Семену засуджено до двох з половиною років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном на три роки і заборонено займатися публічною діяльністю, є ще одним доказом цілеспрямованих репресій з боку держави-агресора проти жителів окупованій українській території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя", - сказано в заяві українського зовнішньополітичного відомства, поширеній увечері в п'ятницю, 22 вересня.

Міністерство закликало уряди іноземних держав та міжнародні організації відреагувати на "черговий наступ держави окупанта на права і свободи в окупованому Криму".

Нагадаємо, що 22 вересня так званий "Залізничний райсуд" анексованого Сімферополя оголосив вирок кримському журналістові Миколі Семені.

Йому призначили покарання у вигляді 2,5 років умовно з випробувальним терміном у три роки і забороною займатися публічною діяльністю.

Напередодні Семена виступив у суді з заключним словом, заявивши про те, що якщо йому винесуть обвинувальний вирок, це позначиться на всій журналістики в Росії.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео