ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

У Нацполіції нагородили правоохоронців за врятовані людські життя

У Нацполіції нагородили правоохоронців за врятовані людські життя
109857 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сергій Князєв зазначив, що сьогодні в Нацполіції підбивають підсумки цивільного, але дуже важливого для громади конкурсу історій «Поліцейський, який мене врятував». Цей конкурс був ініційований Департаментом комунікації МВС 26 липня 2017 року. За цей час надійшло близько 50 історій як від очевидців, учасників подій, так і від колег самих поліцейських-рятівників. У нагородженні номінантів взяв участь керівник Державної служби надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін, оскільки такі знакові події, як врятування людського життя, належать якраз до компетенції ДСНС.У конкурсі перемогла історія порятунку 5-річної Вікторії з Рівненщини. Цю історію надіслала Наталія Покровська – жінка, яка удочерила дівчинку.

Рятівником дитини став 39-річний капітан поліції Василь Дячук. Зараз він працює на посаді заступника начальника Сарненського відділу поліції Рівненської області-начальника слідчого відділення.

Наприкінці жовтня 2011 року, завдяки професійно грамотним діям поліцейського було врятовано життя новонародженій дитині. Її мати закопала дівчинку на власному подвір’ї одразу ж після її народження.

Почувши писк дитини, Василь Дячук одразу почав розгрібати землю руками. Під 20-сантиметровим шаром землі лежала дівчинка, загорнута у шмаття. Медиків чекати не стали, а службовим авто завезли дитину до лікарні. З того часу поліцейський опікується долею дитини, ставши для неї рятівником, який і зараз поруч.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео