ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

МВС: Справа Шеремета кваліфікована як убивство і пов’язана з професійною діяльністю

МВС: Справа Шеремета кваліфікована як убивство і пов’язана з професійною діяльністю
109647 ПЕРЕГЛЯДІВ

Про це 20 липня заявив директор Департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко.«Прокуратура вирішила, що справу слід розслідувати як убивство. Ключова версія – вбивство через професійну діяльність журналіста Павла Шеремета, який працював в Україні, в Росії, а ще до того в Білорусі», — заявив Артем Шевченко.
Директор Департаменту комунікації МВС наголосив, що вбивство журналіста готували фахові злочинці, які детально все спланували. Наразі не можливо оприлюднити більше деталей чи розкрити напрацювання слідчих, оскільки це може зашкодити справі.
«Ми провели велику кількість слідчих дій, але слідство, на відміну від журналістів, не може показувати результати, демонструючи прогрес, як цього справедливо вимагає громадськість. Слідство не може оприлюднити всі відомості, всі відео з камер спостереження – щоб мати можливість розкрити цей злочин», — зазначив Артем Шевченко.
Він підкреслив, що правоохоронці умисно закрили обличчя жінки, яка підклала вибухівку, щоб мати можливість розкрити злочин.
Слідчі зазначають, що розслідування даної справи ускладнюється неможливістю отримати інформацію з Російської Федерації.
«Потерпілий – громадянин Російської Федерації, який мав доволі активні контакти на території агресора – Російської Федерації, які дослідити слідчим шляхом зараз є неможливим для українського слідства через характер нинішніх відносин між правоохоронними органами України та Росії», — наголосив Артем Шевченко.
Національна поліція продовжує розслідування даної справи, тривають слідчі дії. Наразі слідчі допитали більше 1800 осіб, отримали в своє розпорядження більше як 150 ТБ інформації з камер спостереження, а також отримали доступ до інформації 19 тисяч абонентів різних мобільних операторів.
МВС просить журналістів ділитися зі слідством, якщо вони мають якусь інформацію.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео