ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

У місті Дніпро поліцейський був затриманий на одержанні хабаря у розмірі 50 000 грн

У місті Дніпро поліцейський був затриманий на одержанні хабаря у розмірі 50 000 грн
22782 ПЕРЕГЛЯДІВ

Мешканець Дніпра, який зберігав наркотики та хотів позбавитися відповідальності за це, мав передати гроші співробітникові Управління стратегічних розслідувань поліції у Дніпропетровській області.

 Підозрюваного одразу затримали, після одержання неправомірної вигоди за сприяння керівництва Департаменту стратегічних розслідувань НПУ.

41-річний мешканець міста Дніпро звернувся до Дніпропетровського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ з проблеми, що співробітник місцевої поліції вимагає з нього гроші, погрожуючи притягненням до відповідальності за зберігання наркотиків.

Одразу розпочалось кримінальне провадження за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України. 

«Оперативники УДВБ НПУ встановили, що до корупційних дій причетний 28-річний оперуповноважений Управління стратегічних розслідувань у Дніпропетровській області. Задокументовано факт вимагання ним у заявника п’яти тисяч доларів США, однак згодом зловмисник погодився зменшити суму до 50 тисяч гривень.», - повідомляє Національна поліція України.

Як речовий доказ – кошти було вилучено, а поліцейського затримано в порядку ст.208 КПК України.

Було подано клопотання до суду про обрання запобіжних заходів. У разі доведення провини фігурантові загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

 

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео