ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

У Чернівецькій області внутрішня безпека викрила слідчого поліції у хабарництві

У Чернівецькій області внутрішня безпека викрила слідчого поліції у хабарництві
57482 ПЕРЕГЛЯДІВ

За непритягнення до кримінальної відповідальності співробітник поліції вимагав 500 доларів США. Крім того, раніше патрульна поліція зупиняла підозрюваного за кермом у стані сп'яніння. Тоді суд не визнав правоохоронця, в минулому співробітника прокуратури, винним.

Факт вимагання неправомірної вигоди одним із працівників слідчого підрозділу поліції Буковини став відомий працівникам Чернівецького управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ. Хабар у розмірі 500 доларів США лейтенант поліції, який раніше був співробітником прокуратури, вимагав за непритягнення місцевого мешканця до відповідальності.

За зібраними матеріалами внутрішньої безпеки НПУ Територіальним управлінням ДБР, розташованим у місті Хмельницькому, під процесуальним керівництвом ГПУ, було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України.

Разом з викриттям слідчого у корупції було встановлено, що це не єдині протиправні дії, до яких він вдається. Співробітники патрульної поліції зупинили 29-річного підозрюваного у стані сп'яніння за кермом автомобіля. Від проходження освідування він відмовився. За фактом події було складено адміністративний протокол, однак, у суді лейтенант поліції був визнаний невинним.

Після одержання хабара чоловік був затриманий на місці події оперативниками Чернівецького УДВБ НПУ та слідчими ДБР. Речові докази вилучено, фігуранта затримано в порядку ст.208 КПК України.

За вчинене затриманому оголошено підозру за ч.3 ст.368 КК України. Санкція інкримінованої статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років. Подальшу його долю визначить суд.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео