ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

На Вінниччині судами підтримано позицію прокуратури та повернуто майно вартістю понад півмільйона гривень

На Вінниччині судами підтримано позицію прокуратури та повернуто майно вартістю понад півмільйона гривень
113653 ПЕРЕГЛЯДІВ

Реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, органи прокуратури Вінниччини продовжують активно реагувати на випадки недобросовісного виконання орендарями умов укладених договорів оренди земельної ділянки та комунального майна.

За підсумками роботи прокуратури області у І півріччі у сфері земельних відносин задоволено позовів на суму понад 60 млн грн, а у сфері державної та комунальної власності на суму 700 тис. гривень. Крім цього, в судах наразі перебувають на розгляді позови на суму понад 282 млн грн в земельній сфері та понад 22 млн грн у сфері державної і комунальної власності.

Так, за принципової позиції працівників прокуратури упродовж  минулого тижня судами задоволено два позови щодо стягнення                            43 тис. грн заборгованості з орендної плати, розірвання договорів оренди та повернення майна вартістю 577 тис. гривень.

Зокрема, рішенням господарського суду Вінницької області задоволено позов Вінницької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі в особі виконавчого комітету Вінницької міської ради до орендаря – юридичної особи про стягнення 11 тис. грн заборгованості зі сплати орендної плати та повернення балансоутримувачу комунального майна загальною площею               50 кв м  та вартістю 177 тис. гривень.

В іншому випадку, рішенням Томашпільського районного суду задоволено позовну заяву Могилів-Подільської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області та однієї із сільських рад району до фізичної особи про стягнення 32 тис. грн заборгованості з орендної плати, розірвання договору оренди та повернення орендодавцю земельної ділянки вартістю                     400 тис. гривень.

Наполеглива робота органів прокуратури області щодо захисту інтересів держави триває.

 

Прес-служба прокуратури Вінницької області

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео