ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

На Миколаївщині співробітники ДВБ затримали посадовця поліції на одержанні хабара

На Миколаївщині співробітники ДВБ затримали посадовця поліції на одержанні хабара
29110 ПЕРЕГЛЯДІВ

Один із заступників начальника Інгульського відділу поліції Миколаївської області був викритий внутрішньою безпекою НПУ на вимаганні неправомірної вигоди з місцевого підприємця. Підполковника поліції затримали спільними діями з ДБР та військовою прокуратурою на отриманні 12 тисяч гривень хабара.

Працівниками Миколаївського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України було встановлено інформацію про корупційні дії посадовця поліції. Один із заступників начальника Інгульського відділу поліції ГУНП у Миколаївській області з метою незаконного збагачення вимагав від місцевого мешканця 12 тисяч гривень «відкупних» за невтручання у господарську діяльність.

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у місті Миколаєві, під процесуальним керівництвом військової прокуратури Південного регіону України було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

31-річний підполковник поліції суму, яку вимагав, одержав на банківську картку. Спільними діями Миколаївського УДВБ НПУ, слідчих ДБР та прокуратури посадовця поліції затримали у службовому кабінеті.

Предмет злочину вилучено у ході обшуку.  Фігуранта затримано на підставі ст.208 ПК України. Готується оголошення йому підозри та подано клопотання на обрання запобіжного заходу. За корупційні дії службовій особі загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

 

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео