ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Судді, які ухвалили рішення по "Приватбанку", працюють на оточення Порошенка

Судді, які ухвалили рішення по "Приватбанку", працюють на оточення Порошенка
112380 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Події навколо "Приватбанку" не лише порушують питання про реванш колишніх власників, але також про тотальний провал однієї з ключових реформ епохи Петра Порошенка.

Декілька років тому журналісти "Схеми" Радіо Свобода задокументували зустрічі Грановського з головою цього суду Павлом Вовком. За моєю інформацією, прямий інтерес в справі по "Привату" проявляли Грановський і його юрист Віктор Барсук. А сам Окружний адміністративний суд раніше ухвалював безліч найабсурдніших рішень в інтересах влади Петра Порошенка.

Насправді судова влада в Україні фактично знищена

• Ще півроку тому в Україні припинили здійснення правосуддя 13 районних судів, причина – відсутність суддів. Зараз ситуація дещо покращилася, але це все сталося в останні тижні каденції Порошенка;

• В столичних судах ситуація також катастрофічна. Так, в Печерському районному суду міста Києва по штату більше 40 суддів, а по факту розглядає менше 10.

• Протягом одного дня до суду надходить від 300 до 500 справ, а тому жодних строків дотриматися суддям просто неможливо, а це означає, що навіть прості справи (розлучення, аліменти, трудові спори) розглядаються дуже довго. Страждають від цього в першу чергу звичайні громадяни.

• Реформа апеляційних судів фактично звелася до зміни назви, адже майже усі судді апеляційних інстанцій залишилися на посадах, у том числі на керівних.

• До формування Верховного Суду також багато питань – в першу чергу через призначення осіб, визнаних громадськістю як недоброчесні.

Теги: приватбанк,правосуддя,реформи,Порошенко

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео