ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Генеральною прокуратурою України задокументовано черговий факт порушення Російською Федерацією та її окупаційною адміністрацією законів та звичаїв війни

Генеральною прокуратурою України задокументовано черговий факт порушення Російською Федерацією та її окупаційною адміністрацією законів та звичаїв війни
56162 ПЕРЕГЛЯДІВ

Російсько-терористичні сили, застосовуючи важку артилерію, усупереч міжнародному гуманітарному праву 16.04.2019 близько 20 год. 00 хв. здійснили з тимчасово окупованої території Луганської області прицільний обстріл с. Трьохізбенка Новоайдарського району Луганської області.

Після забезпечення безпеки на місце події виїхала група у складі працівників управління з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, Генеральної прокуратури України та Служби безпеки України.

Прокурори вказаного управління, додержуючись вимог процесуального законодавства України, задокументували факти порушення російсько-терористичними силами законів та звичаїв війни.

Зокрема, під час огляду місця події на прибудинковій території приватного будинку виявлено вирву від вибухового знаряддя та його уламки, в результаті якого пошкоджено вікна домоволодіння та господарські споруди.

На теперішній час встановлено, що обстріл здійснювався мінами калібру 82 мм. із с. Сокольники Луганської області (тимчасово окупована територія).

Вживаються заходи щодо встановлення осіб, причетних до вчинення зазначеного злочину.

Здобуті докази про порушення Російською Федерацією та її окупаційною адміністрацією норм міжнародного права буде передано до Міжнародного кримінального суду.

Теги: порушення,РФ,Луганськ,окупована територія

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео