ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Повідомлено про підозру ще двом членам злочину Вищого господарського суду України

Повідомлено про підозру  ще двом членам злочину Вищого господарського суду України
195671 ПЕРЕГЛЯДІВ

Слідчими управління спеціальних розслідувань за процесуального керівництва прокурорів відділу Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, підслідних Державному бюро розслідувань, Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами створення колишнім керівництвом Вищого господарського суду України злочинної організації з метою вчинення майнових і корупційних злочинів, а також злочинів проти правосуддя.

У цьому провадженні продовжується системна робота зі встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності усіх членів вказаної злочинної організації та осіб, причетних до її діяльності.

Слідчими, за сприяння співробітників служби внутрішньої безпеки Національної поліції України та Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), викриті факти легалізації коштів та майна, здобутих колишніми службовими особами господарських судів України злочинним шляхом.

У результаті вжитих заходів накладено арешт на понад 220 об’єктів нерухомості, у тому числі квартири, паркомісця та приміщення комерційного признання в елітних новобудовах міста Києва, Київської та інших областей, приміщення та частки в статутних капіталах пансіонатів, будинків відпочинку, тощо, цілісні майнові комплекси заводу та агропідприємства, на загальну суму понад 500 млн грн.

На цей час слідчим суддею розглядається клопотання Генеральної прокуратури України щодо передачі зазначеного майна в оперативне управління АРМА.

Так, на підставі зібраних достатніх доказів 30.01.2019 здійснено повідомлення про підозру ще двом членам вказаної злочинної організації, у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (участь в діяльності злочинної організації та участь у злочинах, вчинюваних такою організацією) та ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) КК України.

Вказані особи обґрунтовано підозрюються в тому, що упродовж 2010-2015 років у складі злочинної організації, за попередньою змовою, діючи умисно, з корисливих мотивів, отримавши грошові кошти в особливо великих розмірах, здобуті колишнім керівником Вищого господарського суду України злочинним шляхом, здійснювали придбання за ці кошти об’єктів нерухомості у місті Києві, тобто вчинили фінансові операції та правочини з коштами, одержаними внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, а також вчинили дії, спрямовані на приховування та маскування незаконного їх походження.

Таким чином, у вказаному провадженні про підозру у вчиненні злочинів вже повідомлено 12 особам, досудове розслідування злочинів триває.

Теги: Генеральної прокуратури України,Державне бюро розслідувань

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео