ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Затримали двох львівських поліцейських за вимагання хабара у 60 тис. грн.

Затримали двох львівських поліцейських за вимагання хабара у 60 тис. грн.
55879 ПЕРЕГЛЯДІВ

Співробітники Департаменту внутрішньої безпеки за процесуального керівництва військової прокуратури Західного регіону України встановили, що двоє співробітників Залізничного відділу поліції Львова систематично вимагали гроші з осіб – за непритягнення їх до відповідальності. Зловмисники були затримані працівниками ВБ, військової прокуратури та СБУ за сприяння керівництва львівської поліції під час передачі неправомірної вигоди.

До підрозділу внутрішньої безпеки Нацполіції надійшла інформація від однієї з місцевих мешканок, що двоє поліцейських вимагають від неї 2 тисячі доларів США. Гроші призначалися за непритягнення сина заявниці до кримінальної відповідальності. Їй вони представилися слідчими Шевченківського відділу поліції. Жінка зазначила, що вже передала вимагачам половину суми.

Співробітники внутрішньої безпеки провели перевірку та встановили, що до корупційних дій причетні оперуповноважені кримінального блоку Залізничного відділу львівської поліції.

Водночас до ДВБ звернувся львів’янин із заявою про те, що співробітник цього ж відділу поліції вимагає від нього 4 тисячі гривень «винагороди».

Про викритий факт було повідомлено керівництво поліції у Львівській області. За матеріалами внутрішньої безпеки Нацполіції щодо вимагання неправомірної вигоди зазначеними поліцейськими військовою прокуратурою Західного регіону було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Капітан та майор поліції Залізничного відділу були затримані працівниками внутрішньої безпеки НПУ, військової прокуратури та УСБУ за підтримки львівської обласної поліції. Затримання відбулося під час передачі зловмисникам 3 тисяч гривень та 700 доларів відповідно.

На теперішній час 32-річний та 40-річний співробітники затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Тривають заходи щодо оголошення зловмисникам повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу.

                                                                                                                     Департамент внутрішньої безпеки

                                                                                                                               Національної поліції України

Теги: Львів,Хабар,Поліція

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео